Edukacijska rehabilitatorica

Najbolje i najljepše stvari na svijetu ne mogu se vidjeti niti dodirnuti, one se osjećaju srcem.
Hellen Keller

Redovni financijeri

picture picture

Donatori

picture picture
picture

Na programu „Rekrea(k)tiva“, koji provodi Udruga slijepih Međimurske županije, a financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, angažirani su stručnjaci koji pružaju socijalne usluge te provode aktivnosti za slijepu djecu i odrasle slijepe osobe.Jedna od njih je edukacijska rehabilitatorica koja pruža sljedeće usluge:

ZA SLIJEPU DJECU - tečaj samostalnog kretanja , kroz tečaj se utječe na slijepu djecu da se u što ranijoj dobi uključe u svakodnevni život. Na taj način jačaju svoje samopouzdanje te povećavaju svoju društvenu integraciju.

ZA IZVODITELJE AKTIVNOSTI - individualna podrška, izvoditeljima aktivnosti je pružena mogućnost individualne podrške kako bi se dodatno senzibilizirali i educirali o radu sa slijepom djecom te individualnog praćenja u radu sa slijepom djecom.

ZA RODITELJE SLIJEPE DJECE - Grupa podrške- aktivnost je usmjerena na edukaciju roditelja slijepe i praktično slijepe djece o važnosti samostalnosti njihove djece, a obuhvaća razne teme vezane uz problematiku odrastanja slijepe djece i razmjenu iskustava među roditeljima. Kroz naglašavanje važnosti samostalnosti slijepe djece njihovi roditelji potiču i razvijaju tu samostalnost i potencijale svoje djece. Individualna podrška - roditelje se upućuje kako da prevladaju svakodnevne prepreke u odgoju slijepog ili praktično slijepog djeteta.

ZA ODRASLE SLIJEPE OSOBE - Tečaj samostalnog kretanja - aktivnost uključuje učenje tehnika kretanja s dugim bijelim štapom za korisnike koji ga ne koriste, učenje novih trasa za korisnike koji se samostalno kreću te se utječe na povećanje samostalnosti i samopouzdanja korisnika. Tečaj vođenja slijepih osoba- aktivnost edukacije za članove obitelji, zaposlenike i volontere kako bi naučili kako pomoći slijepim osobama da budu samostalne.