Edukativne aktivnosti za djecu

Najbolje i najljepše stvari na svijetu ne mogu se vidjeti niti dodirnuti, one se osjećaju srcem.
Hellen Keller

Redovni financijeri

picture picture

Donatori

picture picture
picture

Kroz provedbu programa „Rekrea(k)tiva“, koji financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Udruga slijepih Međimurske županije slijepoj djeci osigurava kvalitetno provođenje slobodnog vremena kroz organizaciju aktivnosti koje im pomažu pri uključivanju u programe odgoja i obrazovanja, a što pridonosi prevenciji njihove institutionalizacije. Između ostaloga, za slijepu djecu se organiziraju edukativne aktivnosti:

Tečaj stranog jezika: engleski i njemački jezik - aktivnost obuhvaća razvoj komunikacije na stranom jeziku, pomaže u svladavanju školskog gradiva te socijalizaciji.

Tečaj informatike -informatički stručnjak održava napredni informatički trening za rad na računalu pomoću čitača zaslona s govornom jedinicom na hrvatskom jeziku - na prilagođenom računalu i korištenjem asistivne tehnologije.

Tečaj samostalnog kretanja - kroz tečaj se utječe na slijepu djecu da se u što ranijoj dobi uključe u svakodnevni život. Na taj način jačaju svoje samopouzdanje te povećavaju svoju društvenu integraciju.

Glazbena škola - pohađanje glazbene škole potiče kreativno izražavanje slijepe djece, ima pozitivan utjecaj na razvoj auditivne percepcije slijepe djece te povećava glazbeno obrazovanje slijepe djece i utječe na razvoj osjećaja ritma.