Zavod za javno zdrastvo Međimurske županije

Najbolje i najljepše stvari na svijetu ne mogu se vidjeti niti dodirnuti, one se osjećaju srcem.
Hellen Keller

Redovni financijeri

picture picture

Donatori

picture picture
picture

Trogodišnjim programom „Rekrea(k)tiva“, koji financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Udruga slijepih Međimurske županije pruža socijalne usluge te organizira aktivnosti za slijepu djecu i odrasle slijepe osobe. Odraslim slijepim osobama pružaju se usluge koje pridonose prevenciji njihove institucionalizacije i većoj kvaliteti života.

Jedna od partnerskih organizacija na programu je Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije u suradnji s kojim se organiziraju:Edukacije i savjetovanja: predavanja, seminari i radionice. Zavod ustupa djelatnike koji provode edukativna predavanja i radionice s različitim temama, a također provode preventivne zdravstvene preglede i savjetovanja.Tečaj nordijskog hodanja održava se svakog utorka.Kod nordijskog hodanja koriste se mišići gornjeg i donjeg dijela tijela. Sve skupine slijepih osoba mogu se uključiti u nordijsko hodanje koje se može vježbati u bilo koje doba godine i na raznim terenima.

Stručni djelatnici Zavoda (liječnici, medicinske sestre i tehničari, nutricionisti, profesori psihologije…) tijekom provedbe aktivnosti programa povećavaju svoju socijalnu osviještenost s obzirom da stječu dodatna saznanja o slijepim osobama.