Čitanje knjiga

Najbolje i najljepše stvari na svijetu ne mogu se vidjeti niti dodirnuti, one se osjećaju srcem.
Hellen Keller

Redovni financijeri

picture picture

Donatori

picture picture
picture

Jedna od aktivnosti programa „Rekrea(k)tiva“, koji financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, je motiviranje na čitanje knjiga.

Slijepu djecu se potiče na čitanje i izgradnju pozitivnog stava prema čitanju. Udruga je tijekom trajanja programa za djecu nabavila zvučne knjige kako bi ih se raznolikošću sadržaja motiviralo na odlazak u knjižnicu i naviku čitanja. Knjige posuđuju u gradskoj knjižnici „Nikola Zrinski“ Čakovec te u Hrvatskoj knjižnici za slijepe.

Motivacija odraslih slijepih osoba za čitanjem knjiga ostvaruje se na način da se nabavio vanjski tvrdi disk s kojeg administrator skida zvučne knjige te ih snima na kartice za reproduciranje koje se ustupaju korisnicima kako bi mogli slušati kod kuće. Također, plaća im se članarina u Hrvatskoj knjižnici za slijepe. Na taj način im se pruža više mogućnosti za čitanje, a što ih potiče na više čitanja knjiga. Uključili su se i u književni klub. Sastaju se u prostorima Udruge gdje raspravljaju o odabranim knjigama te su u prostorima gradske knjižnice imati priliku prisustvovati predstavljanju književnika.