Novosti

Projekt Uz tebe sam započeo je 20. srpnja 2020. godine, a završava 20. siječnja 2022.godine.  

Približavanjem isteka 18. mjeseca provedbe projekta, možemo zaključiti da je ostavljen kompletan pozitivan dojam na ciljnu skupinu i na krajnje korisnike, što znači da se projektom ostvario pozitivan utjecaj na društvo temeljem zadovoljstva zaposlenih žena i njihovom uslugom prema krajnjim korisnicima za koje su brinule u proteklom razdoblju punih 12 mjeseci.

Banner.jpg

Ovim putem želimo zahvaliti svima koji su na bilo koji način doprinijeli ostvarenju i provedbi projekta, Ugovornom i Provedbenom tijelu – Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, Uredu za financiranje i ugovaranje projekta Europske unije, te partnerima - Centru za socijalnu skrb Čakovec i Područnom uredu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Čakovec.

Projekt "Uz tebe sam" financiran je iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., temeljem otvorenog trajnog poziva Zaželi - Program zapošljavanja žena - faza II. Ukupno trajanje projekta je 18 mjeseci, a vrijednost projekta iznosi 557.036,00 kn. Projekt se provodio na području cijele Međimurske županije.

U prva dva mjeseca projekta Udruga slijepih Međimurske županije putem natječaja preko HZZ-a odabrala je 6 žena koje su prošle kroz verificirani program osposobljavanja POU Čakovec za zanimanje gerontodomaćice, dok su praktični dio nastave pohađale u Centru za pomoć u kući Čakovec. Novostečenim znanjima i vještinama uslijedilo je zapošljavanje i rad s krajnjim korisnicima ovog projekta.

Rad s korisnicima sastojao se od pomoć pri održavanju čistoće stambenog prostora, dostave namirnica, ali i razgovor, druženje te pratnju pri odlasku liječniku, u ljekarnu ili na društveno - kulturne aktivnosti.

Ovim projektom osigurano je međusobno osnaživanje, podrška, poticanje na samostalnost, rad na komunikaciji i socijalnom uključivanju, što je naročito stvorilo višestruki osjećaj zadovoljstva. Nenadmašni rezultati osnaživanje i osjećaj korisnost zaposlenih žena, kvalitetniji i mirniji život 36 korisnika uz olakšan život njihovih obitelji, idu u prilog činjenicama mnogobrojnih upita o nastavku projekta.

Ovaj projekt uvelike je povećao kvalitetu života u našoj zajednici, naročito u periodu nepovoljne epidemiološke situacije, stoga je od izuzetne važnosti da ugovorna tijela prepoznaju važnost ovog projekta za lokalnu zajednicu i da čim prije objave natječaj za fazu III Programa za zapošljavanje žena ZAŽELI. Time bi se Udruzi slijepih Međimurske županije omogućilo sustavno pružanje usluge pomoći i podrške svojim korisnicima, a koje su vrijednim i skromnim ljudima od životne važnosti.

                                                   uztebe sam1 uztebesam2 uztebesam3 uztebesam4

 

Udruga slijepih Međimurske županije

Adresa: Kralja Tomislava 34, 40000 Čakovec
OIB: 32415476565
MB: 03110940
Telefon: (040) 311-955
Mobitel: 091 639 0005 ; 091 794 7355
e-mail: usm@usm.hr

Radno vrijeme:
Ponedjeljak - Petak: 7 – 15 sati; 

Pauza: 10:30 - 11:00 sati              

Broj Računa: HR23 23400091116013915 (Privredna banka Zagreb)

google maps