Volonteri su Udruzi slijepih Međimurske županije od velikog značaja.
S obzirom da Udruga ima ograničene ljudske resurse, bez pomoći volontera puno toga bilo bi neizvedivo. Angažiranje volontera pospješuje sveukupan rad Udruge: djelatnici su u mogućnosti više se posvetiti ostvarivanju postavljenih ciljeva, organizacijskom razvoju Udruge, povećanju kvalitete pružanja usluga i organiziranja aktivnosti za slijepe osobe.

Posebno izdvajamo dugogodišnjeg volontera Udruge, Dalibora Klobučarića, koji nesebično odvaja svoje slobodno vrijeme za informatičku podršku Udruzi, kako bi zaposlenicima omogućio što kvalitetniju pomoć slijepima.
Savjetuje o nabavci informatičke opreme, instalira je, servisira, nadograđuje i popravlja te instalira razne programe i otklanja informatičke poteškoće. Osobito naglašavamo izradu nove web stranice Udruge.
2020. godine Udruga ga je nominirala za nagradu „Naj volonter“ Međimurja.

2020. godine Udruga je imala 29 volontera koji su ostvarili ukupno 732 volonterska sata, 2019. 58 volontera s 1666 sati, a 2018. 53 volontera s 1816 sati.

Kroz volontiranje u Udruzi, volonteri dobivaju mogućnost sudjelovati na događajima na kojima možda inače nikad ne bi sudjelovali i spoznati svoje skrivene sposobnosti. Korisno troše svoje vrijeme i zabavljaju se, a ujedno povećavaju svoja saznanja o slijepim osobama, upoznavaju djelovanje Udruge te šire informacije o Udruzi i svojem volonterskom angažmanu široj javnosti.

Udruga je jako zahvalna svim volonterima koji besplatno ulažu svoje vrijeme da pomognu u poboljšanju kvalitete života slijepih osoba s područja Međimurske županije.