novagodinavelikaOd 01.01.2019. godine započeli smo s provedbom novih projekata:

Programom „Vodi, pohodi!“, koji financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku osigurava se usluga videćeg pratitelja slijepim osobama koje su nesamostalne u kretanju.

Projektom „Korak naprijed“, koji financiranju Općine i Gradovi s područja Međimurske županije organiziraju se razne aktivnosti za članove. Jedna od njih je i posjet članovima. Predstavnici Udruge redovito posjećuju članove koji su stariji ili nemoćni, u svrhu povećanja njihovog duševnog zdravlja, ali i informiranja o aktivnostima Udruge te mogućnostima i pravima slijepih osoba.

Projektom „Trening samostalnosti“, koji sufinancira Eko Međimurje provest će se aktivnost plivanja za djecu uz stručnu podršku trenerice na Bazenima „Marija Ružić“ Čakovec.

Slijepim osobama potrebne su prilagođene sportske aktivnosti s obzirom da zbog prepreka ne mogu ravnopravno sudjelovati u svim aktivnostima dostupnim u zajednici. Stoga je Udruga organizirala vježbanje u teretani “Aquila fitness centra“, gdje im se trenutačno izrađuju programi vježbanja. Ova aktivnost sufinancirat će se sredstvima Međimurske županije.